Vanille rijstebrij met rode stoofperen

Vanille rijstebrij met rode stoofperen

  • 1 sinaasappel
  • 1 l rode wijn
  • 25 cl bessensap
  • 250 g suiker + 70 g suiker
  • 1 kaneelstok
  • 3 steranijs
  • 4 - 6 Gieser Wildeman peertjes
  • 200 g rondkorrelige rijst
  • 90 cl melk
  • vanillestokje
  • handje appelchips
    • extra
  • velletje bakpapier
  • scherpe meloenbolletjesboor of mesje

Rasp de sinaasappelschil boven een smalle diepe pan.
Pers de sinaasappel en voeg het sap met de wijn, het bessensap, 250 g suiker, de kaneel en steranijs toe.
Schil en halveer de peertjes.
Verwijder het klokhuis met een scherpe meloenbolletjesboor of scherp mesje.
Doe de peren ook in de pan, breng aan de kook en zet op matig hoog vuur.
Knip een klein gat in het midden van een velletje bakpapier.
Dek de peren hiermee af zodat ze goed onder blijven staan.
Breng de peren tegen de kook aan draai het vuur wat lager en gaar de peertjes 15 minuten.
Zet het vuur uit en laat de peren afkoelen in het vocht.
Breng voor de rijstebrij de melk in een diepe pan aan de kook.
Voeg de rijst toe.
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden, schraap het merg eruit en voeg dat samen met het leeg geschraapte stokje toe aan de kokende melk.
Kook de rijstebrij met deksel 30 minuten op heel laag vuur.
Zo nu en dan roeren.
Breng de rijstebrij op smaak met 50 - 70 g suiker.
Laat de rijstebrij een beetje afkoelen.
Snijd de helft van de stoofperen in stukjes.
Verwijder het vanillestokje.
Meng de stukjes peer op het laatste moment met de rijstebrij.
Schep de rijstebrij als deze nog een klein beetje warm is in 4 kommen en maak het gerechtje af met halve peertjes en de appelchips.

Tip
In het stoofvocht kun je nog een keer wat peertjes of appels stoven. Ook lekker om het vocht iets te verdunnen en koud als frisdrank te serveren.

Bron: NN

Terug