Trifle van rabarber en yoghurt

Trifle van rabarber en yoghurt

    • voor de rabarber
  • 500 g rabarberstelen, in stukken van pakweg 2 cm
  • 1 glas witte wijn
  • 60 g suiker
  • 2 eetl. jam; zwarte bessen, aardbeien of iets anders
  •  
    • voor de bodem
  • verkruimelde volkorenkoekjes of zandgebak of:
  • 250 g bloem
  • 200 g roomboter, koud en in stukjes
  • 100 g suiker
  • optioneel wat fijngehakte hazel- of walnoten om erover te strooien
    • voor de topping
  • volle Griekse/Turkse yoghurt
  • 1 vanillestokje, alleen het binnenste
  • suiker naar smaak
  • optioneel een scheut slagroom

Als u de bodem niet van koekjes maakt, doe dan het volgende:
Men de bloem en de suiker met uw vingers met de boter, tot het een kruimig geheel is.
(In een keukenmachien helpt ook.)
Het moet goed vermengd zijn.
Spreid het over een bakplaat en druk het aan.
Bak tien minuten in een oven op 180 °C.
Als het begint te bruinen uit de oven nemen.
Dan is het misschien nog slapjes.
Laat afkoelen en breek het dan in stukjes.

Trifle van rabarber en yoghurt

Vul vier (of meer) glazen met het verkuimelde baksel.
Daarop een “kwak” rabarbercompote en dan een laagje van de yoghurt.
Strooi er eventueel nog wat nootjes over.

Trifle van rabarber en yoghurt

Meng de yoghurt met de vanille en wat suiker naar smaak.
Er mag een scheutje slagroom door, ook naar smaak.
Doe de de rabarberstukjes met de wijn en jam en suiker in een pan en kook het zachtjes een twintigtal minuten.
(Houd het in de gaten, niet helemaal pap.)

Bron: MergenMetz

Terug