Hartige tompouces met soya tofu

vegetarisch, voor 6 personen

  • ½ rode paprika
  • ½ courgette
  • ½ winterwortel
  • zout & peper
  • 1 pak Alpro soya tofu basis
  • 1 eiwit 40 g sesamzaadjes
  • 3 eetl. zonnebloemolie
  • 30 g rucola

Snijd de paprika, courgette en winterwortel in grove stukken.
Doe de groenten in een pan en giet er een laagje water bij.
Kook de groenten in 10 minuten gaar.
Giet af en pureer de groenten met een staafmixer.
Breng de groentepuree op smaak met zout & peper.
Snijd de soya tofu in 12 dunne plakjes en dep ze goed droog met keukenpapier.
Bestrooi met zout & peper.
Klop het eiwit los.
Haal de plakjes eerst door het eiwit en dan door de sesam.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de soya tofu op hoog vuur krokant.
Doe een deel van de groentepuree op een plakje soya tofu en leg er een tweede plakje op.
Herhaal dit voor de rest.
Leg twee tompouces op een bordje en garneer met de rucola.

Bron: Alpro soya

Terug