Tiramisu met bosvruchten

Tiramisu met bosvruchten

  • ½ pot bosvruchtenjam, bijv. Hero
  • 50 cl mascarpone
  • 12½ cl slagroom
  • 4 eieren
  • 50 g suiker
  • 1 pak lange vingers
  • scheutje limoncello
    • voor de garnering
  • geraspte witte chocolade
  • frambozen
  • blauwe bessen
  • aalbessen
  • poedersuiker

Splits de eieren (het eiwit heb je niet meer nodig maar je kunt er b.v. lekkere schuimpjes of pavlova van maken).
Mix de eidooiers met de suiker 3 minuutjes tot er een licht geel mengsel is ontstaan.
Voeg de mascarpone beetje bij beetje toe tot deze is opgenomen en er geen klontjes meer in zitten.

Tiramisu met bosvruchten
Tiramisu met bosvruchten
Tiramisu met bosvruchten

Mix in een andere kom de slagroom stijf.
Spatel de slagroom vervolgens door het mascarpone mengsel tot ook deze is opgenomen.
Verdeel een laag lange vingers over de bodem van de schaal.
Besprenkel een beetje met limoncello.
Besmeer de lange vingers met een laag bosvruchtenjam.
Giet het roommengsel voor de helft er over.

Tiramisu met bosvruchten
Tiramisu met bosvruchten
Tiramisu met bosvruchten

Leg hier vervolgens weer een laag lange vingers op.
Besprenkel met limoncello, besmeer met bosvruchtenjam en dek af met de rest van de room.
Garneer de bovenzijde met wat fruit en zet de tiramisu een hele nacht in de koelkast.
Doe er voor het serveren eventueel nog wat poedersuiker en/of witte chocolade schaafsel op.

Attentie
Door het gebruik van rauwe eieren is er een risico voor zwangere vrouwen, ouderen en kinderen.

Bron: Leuke recepten

Terug