Alain Ducasses tiramisù met appel

    • appelmarmelade
  • 600 g geurige, zoetzure appelen,
    geschild, in zeer kleine blokjes
  • 100 g suiker
  • 1 kaneelstokje
 
    • tiramisù
  • 1 eidooier
  • 25 g suiker
  • 125 g mascarpone
  • 1 eetl. Calvados
  • 15 cl slagroom

Doe de appelstukjes met de suiker en kaneel in een niet te kleine pan.
Laat afgedekt heel zachtjes koken – zonder water! – tot de appel uit elkaar begint te vallen.
Prak de appel wat met een vork en koel het resultaat grondig in de koelkast.
Klop de eidooier met de suiker tot het mengsel bleek kleurt; roer er de mascarpone en Calvados door.
Klop de koude slagroom in een koude kom lobbig.
Spatel hem door het mascarponemengsel.
Maak in 4 coupes of brede glazen een laagje van 1 cm appelmarmelade, daarop een laagje mengsel en zo verder.
Je houdt appelmarmelade over, maar dat geeft niet.
Zet minstens 2 uur in de koelkast voor het opdienen.

Bron: Onno Kleyn

Terug