Terrine van geitenbrie met portgelei

voor ± 6 personen

  • 600 g geitenbrie
  • 6 dl port
  • ½ theel. citroensap
  • 11 blaadjes gelatine
  • gewassen en gedroogde rucola
  • 4 eetl. frambozenvinaigrette
  • ± 18 frambozen

Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water.
Verwarm 20 cl port met het citroensap en los hier de goed uitgeknepen blaadjes gelatine in op.
Voeg de rest van de port toe en laat afkoelen en geleren.
Snijd de korstjes van de brie af en snijd de brie in plakjes van ± ½ cm dik.
Vet een kleine cakevorm of terrine in en leg op de bodem een laag brie met
daarop een laagje portgelei en herhaal dit tot de kaas op is; de bovenste laag moet kaas zijn.
Probeer de dikte van de laagjes gelei zo te schatten, dat alles op is als de kaas op is.
Zet de terrine in de koelkast om de gelei verder te laten opstijven.
Laat de terrine voor het serveren 1 uur op kamertemperatuur komen.
Haal de rucola door de vinaigrette en schik hem op de bordjes.
Los de terrine, snijd ze (met een elektrisch mes) in plakken en verdeel die over de rucola.
Garneer met een paar frambozen.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug