Dessert van Tentation-appels in vanillegelei

  • 2 Tentation-appels van 150 g of moesappels
  • 6 zachte Amaretti-koekjes (Amaretti di Sassello)
  • 5 gelatineblaadjes
  • 2 eetl. geroosterde amandelschilfers
  • 4 vanillestokjes, bij voorkeur uit Tahiti
  • 100 g bruine suiker
  • 6 capsules Livanto of Decaffeinato Intenso
  • 150 g slagroom

De gelatine zacht maken door deze in koud water te laten weken.
De appels schillen, in twaalf partjes snijden en het
binnenste verwijderen.
De vanillestokjes in de lengte doorsnijden en het merg eruit halen.
De bruine suiker in een middelgrote steelpan strooien.
De gehalveerde vanillestokjes en het vanillemerg toevoegen en aanlengen met 5 cl water.
Aan de kook brengen en laten karameliseren.
Vervolgens 25 cl koffie (Livanto of Decaffeinato Intenso) en de appelpartjes toevoegen en deze 10 minuten laten stoven.
De uitgelekte gelatine toevoegen, doorroeren en in de koelkast laten opstijven.
Vervolgens de appels eruit halen en de gelei in blokjes snijden.
De gehalveerde Amaretti-koekjes, de appelpartjes, de helft van de slagroom en de geleiblokjes over kommetjes verdelen.
Bestrooien met geroosterde amandelschilfers.
Garneren met de rest van de slagroom en de gehalveerde vanillestokjes.
Voor een zachter, “koffieachtiger” resultaat eventueel een espresso in elk kommetje laten doorlopen op het moment van opdienen.

Terug