voor 8 tot 10 taartjes
|
|
tartelette_frutti_rossi Verwarm de oven voor op 180 °C.
Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven oppervlak.
Haal er met een rond vormpje (diameter ongeveer 10 cm) 8 tot tien rondjes uit.
Leg de rondjes op bakpapier op een ovenplaat en prik er met een vork voorzichtig wat gaatjes in.
Bak in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten gaar.
Wel even opletten, want kan ook minder lang zijn.
Leg ze op een rooster om af te koelen.
Meng in een kom met een lepel de ricotta, mascarpone, twee soorten suiker, citroenschil en de dessertwijn.
Smeer op elke bodem wat van deze goddelijke crème en beleg vervolgens met het fruit.
Opmerking
Als je eters krijgt kun je dit dessert prima van te voren klaar maken. De koekjes bak je alvast en laat je, eenmaal afgekoeld, losjes in aluminiumfolie liggen. De crème maak je vast klaar en zet je afgedekt met plastic folie in de ijskast. Vlak van te voren bereid je de taartjes.
Bron: Greendelicious, Natascha Boudewijn