Stoofpeerschuitjes

Stoofpeerschuitjes

  • 5 stoofperen
  • 50 cl rode wijn of rodebessensap
  • 1 citroen, rasp en sap
  • 100 g suiker
  • 2 kaneelstokjes, gebroken
  • 2 kruidnagels
  • 10 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • paneermeel, om te bestrooien
  • 1 pot abrikozenjam of sinaasappelmarmelade

Schil de peren, leg ze in een pan en voeg de wijn toe.
Vul eventueel aan met water zodat de peren onder staan.
Voeg citroenrasp en -sap, de suiker, kaneelstokjes en kruidnagels toe en breng aan de kook.
Stoof zachtjes circa 1 uur.
Neem de peren uit het stoofvocht en bewaar dit.
Laat de peren afkoelen en dep droog.
Verwarm de oven voor op 200 ÂșC.
Halveer de peren in de lengte en verwijder het klokhuis.
Maak aan de bolle kant in de lengte diepe inkepingen, maar snijd niet helemaal door.
Bestrooi de deegplakjes licht met paneermeel.
Leg in het midden van elke deegplak ½ peer met de ingesneden kant naar boven.
Snijd het deeg rond de peren weg, maar laat een brede rand zitten.
Vorm van de rest van het deeg blaadjes.
Verwarm de jam met een beetje stoofvocht, zonder te koken.
Bestrijk de peren en deegranden ermee.
Rol de deegrand op en plak tegen de peer aan.
Plak de blaadjes eraan vast en maak met een vork bladnerven.
Bak de perenschuitjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin.

Bereidingstip
Serveer met een room van mascarpone, kaneel en vanillesuiker.

Bron: Boodschappen

Terug