Sorbet van perzik en sinaasappel

voor 10 personen

  • 4 halve perziken (uit blik)
  • 20 cl sinaasappelsap
  • 100 g suiker
  • 3 eiwitten
  • 10 cl witte wijn
  • fruit
  • prosecco

Suiker en witte wijn verhitten en 5 minuten inkoken en laat het daarna afkoelen.
Pureer de perziken en wrijf ze door een zeef.
Laat dit samen met het sinaasappelsap in een ijsmachine aanvriezen.
Sla de eiwitten met een snufje zout stijf.
Meng daarna de suikerstroop met de eiwitten.
Voeg dit mengsel aan de perzik/sinaasappel toe en draai dit kort voor het serveren tot ijs.

Uitserveren

Champagne-coupes voorzien van een suikerrandje.
Doe in elk glas enkele bolletjes ijs en garneer dit met wat fruit.
Schenk er een scheut prosecco bij.

Bron: Kookclub
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug