|
|
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
Rasp de schil van de limoen en van 1 sinaasappel.
Schil de overige sinaasappels.
Snij met een puntig mesje bij de vier sinaasappels de partjes los van de vliesjes.
Breng het fruitsap aan de kook met de suiker en de geraspte schilletjes.
Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het sap.
Lepel in vier kommetjes een bodempje van het sap.
Laat lichtjes stollen.
Schik de sinaasappelpartjes op de geleibodem.
Lepel er de rest van de citrusgelei over.
Laat afkoelen en een nacht opstijven in de koelkast.
Breng voor de saus het sinaasappel met de suiker aan de kook.
Laat tot de helft inkoken.
Doe er de Grand Marnier bij.
Laat afkoelen.
Ontvorm de sinaasappelterrines meteen op de borden.
Lepel er wat saus rond.
Werk af met een kwartje limoen en gezeefde bloemsuiker.
Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij