Sinaasappel-mascarpone brulée

Sinaasappel-mascarpone brulée

  • 4 eidooiers
  • 60 g kokosbloesemsuiker
  • 350 g mascarpone
  • 10 cl rijst cuisine
  • 1 theel. sinaasappelschil, geraspt
  • 2 eetl. rietsuiker

Verwarm de oven voor op 150 ℃.
Klop de eidooiers los met de kokosbloesemsuiker
Meng de mascarpone, de rijst cuisine en de geraspte sinaasappelschil door het eimengsel.
Verdeel over 4 vuurvaste schaaltjes/ramekins.
Zet de ramekins ± 45 minuten in een ovenschaal met daarin een laagje kokend water (au bain-marie) in de voorverwarmde oven.
Laat afkoelen en bestrooi de brunettes daarna met de rietsuiker.
Karameliseer de suiker met een gasbrandertje of onder de grill.

Bron: Lekker-weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug