Sinaasappel met karamelsaus

voor 2 personen

  • 50 g suiker
  • 4 eetl. slagroom
  • 3 sinaasappels

Doe de suiker met 1 eetlepel water in een pannetje met een dikke bodem en breng dit al roerend aan de kook.
Blijf roeren tot het water is verdampt en de suiker gaat verkleuren.
Draai het vuur lager.
Blijf roeren en laat de suiker gelijkmatig heel licht bruin kleuren.
Neem het pannetje van het vuur.
Roer er de slagroom door.
Wees voorzichtig want dit gaat spetteren.
Plaats het pannetje terug op het vuur.
Voeg een snufje zout toe aan de karamelklont.
Roer tot de klont is gesmolten.
Kook de karamelsaus nog een paar minuten al roerend.
Laat de karamelsaus afkoelen tot lauw of warm de saus later weer op.
Schil de sinaasappels dik en snijd ze in plakken.
Schik de plakken sinaasappel op 2 bordjes en schenk er de lauwe karamelsaus over.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht schorseneren-ovenschotel van Merle.

Bron: Voedingscentrum

Terug