|
|
Klop de slagroom stijf en zet in de koelkast.
Klop het eiwit met een snufje zout in een brandschone kom tot stijve pieken.
Klop de eidooiers met de suiker tot een lichtgele crème.
Laat de chocolade au bain-marie smelten.
Zet de warmtebron laag als het water kookt.
Neem zodra er alleen nog wat kleine klontjes in de chocolade zitten de kom van de pan en klop de koffiepoeder erdoor.
Klop door tot de chocolade lauwwarm is.
Klop daarna een klein gedeelte van het eigeel door de chocolade.
Voeg de rest van het eigeel toe en klop door totdat dit volledig is gemengd met de chocolade.
Schep de slagroom in delen door het chocolademengsel.
Spatel als laatste het eiwit erdoor.
Spoel de vorm om met koud water en giet de chocolademousse erin.
Tik de vorm een paar keer op het werkvlak om luchtbellen te voorkomen en dek af met folie.
Zet de vorm minimaal 4 uur in de diepvries.
Zet de vorm een paar seconden in een laagje heet water.
Verwijder het folie en stort de semifreddo op een schaal.
Garneer met de koffieboontjes of kleine chocolaatjes.
Snijd in dikke plakken en serveer direct.
Bereidingstip
Lekker met een kopje espresso.