Schoenlapperspudding

  • 400 g oud wit brood zonder korst
  • 20 cl melk
  • 20 cl room
  • 30 g boter + wat om de schaal in te vetten
  • 75 g suiker
  • 4 eieren
  • 350 g appelmoes, uit eigen keuken of kant en klaar
  • 1 theel. citroenrasp
  • kaneel
  • paneermeel

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Roer door de kant en klare appelmoes wat extra kaneel.
Beboter een ovenvaste schaal en bedek de bodem van de schaal met eenderde van het brood, schep hierop de helft van de appelmoes, herhaal dit zodat de bovenste laag uit brood bestaat.
Verwarm de melk met de room en laat hierin de suiker smelten, voeg boter en citroenrasp toe en klop de eieren door dit mengsel.
Schenk het eimengsel over het brood, strooi er wat paneermeel over en zet de schaal ca. driekwartier in de voorverwarmde oven, de bovenkant moet goudbruin zijn en alle vocht gestold.

Terug