Rozenbottelhartjes

Rozenbottelhartjes

voor 35 porties

  • 300 g bloem
  • 150 g poedersuiker
  • 2½ theel. oplosbaar espressopoeder
  • 200 g koude boter
  • 1 ei
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 100 g rozenbotteljam
  • wegwerpspuitzak

Kneed de bloem, 100 g poedersuiker, oplosbaar espressopoeder, koude boter in stukjes en het ei met de kneedhaak van de handmixer tot een glad deeg.
Vorm er 4 balletjes van en druk ze een beetje plat.
Verpakt in folie en 2 uur in de koelkast gezet.
Rol de deegporties één voor één uit op een licht met bloem bestoven werkblad van 3 mm dik en steek er met een koekjessteker de hartjes stevig uit.
Leg direct op met bakpapier beklede bakplaten.
Steek kleine hartjes of gaatjes in het midden van de helft van de koekjes.
Bak de ene na de andere in de hete oven op 180 °C 7 à 8 minuten op het middelste rooster.
Laat afkoelen op de bakjes.
Meng 3 eetlepels poedersuiker met kaneelpoeder.
Bestrooi de koekjes met de poedersuiker over het gat.
Doe de rozenbotteljam in een wegwerpspuitzak en snij het puntje eraf.
Verdeel de jam over de gesloten koekjes, laat een halve cm brede rand vrij.
Leg de gesuikerde koekjes er voorzichtig op en druk licht aan.

Bron: essen & trinken

Terug