Rijstpudding met kersen en cranberry’s

Rijstpudding met kersen en cranberry’s

  • 4 blaadjes gelatine
  • 50 cl melk
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 g dessertrijst
  • 2 eetl. amandellikeur
  • 12½ cl slagroom
  • 25 g suiker
  • 75 g gedroogde cranberry's of rozijnen
  • 2 eetl. bessenjenever of kirsch
  • 1 pot kersen zonder pit, ca. 350 g
  • 1 eetl. aardappelzetmeel of maïszetmeel
  • gekleurde marsepein of kerstchocolaatje, om te garneren

Week de gelatine in koud water.
Verwarm de melk met de vanillesuiker en dessertrijst en kook er volgens de aanwijzingen op de verpakking rijstepap van.
Roer de amandellikeur erdoor en laat iets afkoelen.
Knijp de gelatine uit en los deze op in de warme rijstepap.
Klop de slagroom stijf met de suiker.
Spoel de puddingvorm om met koud water.
Spatel de slagroom door de afgekoelde rijstepap en schep het mengsel in de vorm.
Zet 2 - 3 uur in de koelkast (of een dag van tevoren).
Wel de cranberry’s in de bessenjenever.
Maak de randen van de pudding in de vorm een beetje los met een mesje of door te duwen met je vingers.
Schud de pudding een beetje en keer om op een schaal.
Verwarm de kersen met sap.
Voeg de cranberry’s met bessenjenever toe en bind de saus met aangelengd aardappelzetmeel.
Schep de warme saus over de pudding.
Steek sterren uit de marsepein.
Garneer de rijstpudding met marsepeinen sterren of kerstchocolaatjes.

Bereidingstip
Vervang de dessertrijst in dit recept eventueel door risottorijst.

Bron: Boodschappen

Terug