Rijstpudding met zoetzure banaanschijfjes

  •  
    • voor de rijstpudding
  • 100 g halfvolle rijst
  • ca. 1 l melk
  • 1 vanillestokje
  • rietsuiker naar smaak
  •  
    • voor de zoetzure banaanschijfjes
  • 2 bananen
  • 2 eetl. citroensap
  • 2 eetl. rietsuiker of honing
    • voor de garnering
  • physalisvruchtjes
  • takjes rode aalbessen
  • schijfjes kiwi

Snijd de bananen in schijfjes.
Voeg het citroensap toe en 2 eetlepels water.
Doe de suiker of honing erbij en meng door elkaar.
Laat gedurende een uur marineren in de koelkast.
Breng de koude melk met de rijst en het vanillestokje aan de kook, laat 10 minuten koken en zet dan het vuur heel zacht.
Laat de rijst zo ca. 50 minuten zachtjes garen.
Roer af en toe.
Haal de rijst van het vuur, verwijder het vanillestokje en zoet de rijst.
Spoel 4 kleine vormpjes om met koud water (niet afdrogen!).
Schep de rijst hierin, druk hem goed aan en laat zo afkoelen.
Maak de rand van de rijstpuddinkjes voorzichtig los met een mesje en stort op vier borden.
Verdeel de zoetzure banaanschijfjes over de pudding.
Werk af met de physalisvruchtjes, rode aalbessen of kiwi.

Variant
Vervang de melk door kokosmelk.

Bron: Samen eco actief, Velt

Terug