|
|
Schil de peren en snij ze in de lengte in dikke plakken.
Doe de rijst, water, melk en suiker in een pan.
Schraap de zaadjes uit het vanillestokje, en doe het stokje in de pan.
Breng het mengsel aan de kook.
Temper de warmtebron.
Laat het mengsel ongeveer 20 minuten pruttelen tot de rijst gaar is; blijf af en toe roeren.
Klop de custardpoeder met twee eetlepels water en roer dit door het rijstmengsel.
Blijf roeren tot het mengsel kookt.
Laat het 2 minuten pruttelen tot het mengsel gaat binden
Neem de pan van het fornuis, dek de bovenkant af met plastic folie.
Verhit langzaam de honing met de kaneel in een ondiepe pan.
Doe hierin (in porties) de plakjes peer en bak ze bij matige temperatuur tot ze bruin en iets zacht zijn.
Neem de pan van het fornuis.
Verwijder het vanillestokje en schep de romige rijst in kommen.
Zet de plakjes peer langs de rand van elke kom omhoog.
Bestrooi het geheel met walnoten.