|
|
Meng de pompoen met de vanillesuiker en een paar eetlepels water en stoof met het deksel op de pan in circa 15 minuten gaar.
Pureer en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Klop de eidooiers met de suiker met een mixer tot een lichtgele mousse.
Roer de ricotta, sinaasappelsap en -rasp, kaneel en afgekoelde pompoenpuree erdoor.
Klop de eiwitten met een snufje zout stijf.
Spatel het eiwitschuim voorzichtig door het ricottamengsel.
Verdeel over de puddingvormpjes en zet de vormpjes in een ovenschaal.
Vul de schaal met kokend water tot de vormpjes half onderstaan.
Dek af met aluminiumfolie en stoom de puddinkjes in de oven in circa 25 minuten gaar.
Laat ze afkoelen en bestrooi eventueel met poedersuiker.
Stort de puddinkjes eventueel uit de vormpjes.
Lekker met wat fruit en slagroom.
Wijnadvies
Zoet eindig je met Castillo de las Almenas moscatel.