Rabarbercompote met aardbeien

voor 2 personen

  • 250 g rabarber
  • 150 g aardbeien
  • 10 cl rode vruchtensap of tweedrank tropische mix
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetl. halfvolle kwark

Was de rabarberstelen en snijd een stukje van de onderkant.
Breek het blad en trek eventueel lange draden er mee af.
Snijd de rabarber in kleine stukjes.
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
Snijd de aardbeien een keer door.
Breng de rabarber met de vruchtennectar aan de kook.
Kook de rabarber in 5 minuten gaar.
Schep de aardbeien met de suiker door de rabarber en laat dit afkoelen.
Verdeel de rabarber over 2 schaaltjes en schep er een eetlepel kwark op.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht rolletjes ham, aspergesalade en gebakken krieltjes.

Bron: Voedingscentrum

Terug