Rabarber panna cotta

Rabarber panna cotta

voor 8 porties

  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje
  • 1 l room
  • 500 g rabarber
  • 100 g suiker

Week de gelatine in koud water.
Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het vruchtvlees eruit.
Breng de room aan de kook met de gewassen, geschilde en in plakjes gesneden rabarber, suiker, vanillepulp en het uitgeschraapte vanillestokje,
Laat 10 minuten sudderen.
Verwijder het vanillestokje en pureer het met een staafmixer.
Passeer de rabarbercrème door een fijne zeef en meng onmiddellijk met de zacht geworden gelatine.
Giet in kleine, met koud water omgespoelde vormpjes (of in een grotere kom) en zet 4 à 6 uur in de koelkast, nog beter een nacht.
Serveer met aardbeien, gepureerd of in vieren gesneden, licht gesuikerd en gemarineerd met een beetje sinaasappelschil en/of Amarettini-koekkruimels.

Bron: kraut &rüben

Terug