Rabarber-banaantoetje met kwark

  • 500 g rabarber, in dunne reepjes
  • 4 theel. bruine suiker
  • 1 theel. gekonfijte gember, fijngesneden
  • 2 bananen, in dunne plakjes
  • citroensap
  • 1 theel. poedersuiker
  • 225 g kwark
  • 2 eiwitten

Kook de rabarber gaar, pureer het en laat het afkoelen.
Voeg suiker, gember en bijna alle banaan toe (houd wat banaan achter ter garnering).
Meng alles goed door elkaar.
Klop de poedersuiker door de kwark en roer dit beetje bij beetje door de rabarber.
Klop de eiwitten stijf en meng dit voorzichtig door het rabarbermengsel.
Verdeel het toetje over 4 dessertschaaltjes en laat ze afkoelen in de koelkast.
Garneren met bananenplakjes en opdienen.

De Virtuele Keuken
Bron: De Wassende Maan

Terug