Rabarber en aardbeiencrumble

rabarber_aardbeiencrumble (2K)

  • 120 g suiker
  • 5 stengels rabarber
  • 250 g aardbeien
  • 75 g bruine suiker
  • 30 g geraspte kokosnoot
  • 8 cl sinaasappelsap
  • 2 eetl. sinaasappelzeste
  • 80 g boter
  • 1 eetl. kaneelpoeder

Oven voorverwarmen op 180 °C.
Rabarber wassen en in 5 cm lange stukken snijden, de aardbeien halveren.
Breng het sinaasappelsap, de zeste en de suiker aan de kook en voeg de rabarber toe.
Laat 5 minuten sudderen tot de rabarber mals is maar niet tot moes gekookt is.
Neem van het vuur en voeg de aardbeien toe.
Giet in een beboterde vuurvaste schotel of schaaltjes.
Meng bloem, bruine suiker, kaneel, kokosnoot, en boter tot een masssa die op broodkruimels lijkt.
Strooi het mengsel over het fruit en plaats in de oven en bak 30 minuten tot de crumble goudbruin is.
Serveer lauw met vanilleijs.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug