Pruimenschoteltje

voor 2 personen

  • 20 g walnoten
  • 1 eetl. suiker
  • ½ citroen (alleen de schil)
  • 400 g verse pruimen
  • ½ klein stokbroodjes of 1 grote pistolet
  • 1 eetl. vloeibare honing

Warm de oven voor op 180 °C.
Hak de walnoten klein en meng ze met de suiker en wat geraspte citroenschil.
Was de pruimen.
Halveer ze en wip de pit er uit.
Schik de pruimen met de snijkant naar boven in een ovenvaste schaal.
Strooi het notenmengsel er over.
Snijd het brood in dunne plakjes en schik ze dakpansgewijs op de pruimen.
Druppel de honing er over.
Zet de schotel ca. 30 minuten in de oven tot de broodlaag krokant en bruin is gebakken.

Menusuggestie
Lekker met gebakken kipfilet, bloemkool en aardappelen in paprikajus.

Bron: Voedingscentrum

Terug