Warme perziken met honing

  • 8 halve perziken (blik)
  • 100 g neutrale roomkaas
  • 1 zakje amandelschaafsel
  • 6 eetl. dunne honing
  • 1 theel. citroensap
  • 8 blaadjes munt

Oven voorverwarmen op 175 °C.
Roomkaas romig roeren met de amandelen (beetje achterhouden voor garnering), 3 eetlepels honing en het citroensap.
In elke perzikhelft schepje van het kaasmengsel doen.
De gevulde perziken in een schaal in de oven opwarmen tot ze lauwwarm zijn, ondertussen de rest van de honing langzaam opwarmen in een pannetje.
(Pas op voor verbranden / caramelliseren!)

De warme honing en het overgebleven amandelschaafsel over de perziken strooien.
Garneren met blaadje munt.

Variatie:
De perziken een dag van tevoren opwarmen in een halve liter zoete witte wijn.
Af laten koelen en de wijn een nachtje in laten trekken.

Bron: In de kookclub van HuisHoudPlaza geplaatst door Sje

PM3 Receptensite

Terug