voor 2 personen
|
|
Snijd 1 plak van de halve citroen en pers de rest uit.
Breng een pannetje met water aan de kook.
Leg de perziken er een halve minuut in.
Neem ze uit het water en dompel ze in koud water.
Trek het velletje van de perziken.
Halveer de perziken en verwijder de pit.
Breng 10 cl water met de schijf citroen, 1 eetlepel suiker en de helft van het citroensap aan de kook.
Leg de perzikhelften er in en laat ze 2 minuten tegen de kook aan pocheren.
Laat de perziken in het vocht afkoelen.
Was de frambozen en houd een paar achter voor garnering.
Pureer de rest van de frambozen met 1 eetlepel water, de rest van het citroensap en de rest van de suiker tot een saus.
Verdeel de frambozensaus over 2 borden en leg de perzikhelften er in.
Garneer met de achtergehouden frambozen.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht vloerbrood gevuld met groente en makreel.
voor 2 personen
|
|
Halveer de perzik en verwijder de pit.
Breng een pannetje met water aan de kook.
Leg de perzik er een halve minuut in.
Neem uit het water en dompel in koud water.
Trek het velletje van de perzik.
Was de frambozen en houd een paar achter voor garnering.
Pureer de rest van de frambozen met 1 eetlepel water en het citroensap tot een saus.
Verdeel de frambozensaus over 2 borden en leg de perzikhelften er in.
Garneer met de achtergehouden frambozen.