Perenbollen met kaneelsuiker

Perenbollen met kaneelsuiker

  • 4 handperen
  • 50 cl witte wijn
  • 150 g suiker
  • 1 kaneelstokje (gebroken)
  • 1 rol bladerdeeg (koelvers) of
    4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 1 vanillestokje (merg eruit)
  • 2 eetl. honing
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 1 eetl. aardappelzetmeel

Schil de peren en laat de steeltjes eraan zitten.
Breng de wijn, 125 gram suiker, het kaneelstokje en het vanillemerg aan de kook in een ruime steelpan.
Zet de peren erin zodat ze onder staan en houd ze circa 5 minuten tegen de kook aan (pocheren).
Verwarm de oven voor op 200 ÂșC.
Snijd het bladerdeeg in stroken van 2 cm.
Neem de peren uit het pocheervocht, bewaar het vocht en dep de peren droog.
Bestrijk de peren met de honing.
Druk het begin van een strook deeg goed vast aan de onderkant van een peer.
Wikkel deze deegstrook, iets overlappend rond de peer tot aan de bovenkant bij het steeltje en druk vast.
Doe hetzelfde bij de overige peren.
Bestrijk het deeg met ei.
Meng de rest van de suiker met het kaneelpoeder en bestrooi de peren ermee.
Zet de peren rechtop in de ovenschaal en bak ze in het midden van de oven in 15 - 20 minuten goudbruin.
Bind het pocheervocht met aangelengd aardappelzetmeel en serveer als saus bij de perenbollen.

Bereidingstip
Zitten er geen steeltjes meer aan de peren? Steek er dan een laurierblaadje in.

Bron: Boodschappen

Terug