Peertjes in bladerdeeg

Peertjes in bladerdeeg

  • 4 Doyenné du Comice peren
  • 200 g amandelspijs
  • 8 plakken bladerdeeg
  • 200 g kristalsuiker
  • 400 g slagroom
  • 1 scheut Cognac
  • 4 eieren

Scheid de vier eieren, doe alle eierdooiers in een mengkom en het eiwit in een andere mengkom.
Klop de eierdooiers op met 100 gram suiker.
Klop de eiwitten op met de andere 100 gram suiker.
Klop de slagroom op en meng dit met de eierdooiers.
Voeg schep voor schep de eiwitten hier aan toe en meng dit goed
.
Voeg eventueel een scheutje Cognac toe.
Doe dit mengsel in een in cakeblik, of verdeel het over 4 kleine bakjes.
Zet dit in de vriezer voor minimaal vier uur.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Laat de plakjes bladerdeeg alvast ontdooien.
Schil de peren en verwijder het klokhuis met een appelboor.
Steek het steeltje van een peer door het midden van een plakje bladerdeeg.
Vul de peer vanaf de onderkant met een beetje amandelspijs, en vouw het plakje bladerdeeg aan de onderkant dicht.
Bak de peren in de oven tot ze goudbruin zijn, 15 à 20 minuten.
Leg op elk bord een peer uit de oven.
Voeg eventueel nog een toefje slagroom toe.
Haal de ijsmousse uit de vriezer en leg dit op het bordje.
Voeg eventueel karamelsaus naar smaak toe.

Bron: Verse oogst

Terug