Gepocheerde peer met pistachezand

Gepocheerde peer met pistachezand

  • 4 stevige handperen, Doyenne du Comice
  • 400 g suiker
  • 8 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 1 vanillestokje
  • 1 laurierblad
  • 2 biologische sinaasappels
  • 1 biologische citroen
  • 200 g gepelde pistachenootjes, fijngemalen

Schil de peren maar laat het steeltje eraan.
Schil de citrusvruchten heel dun en pers ze uit.
Breng 75 cl water aan de kook met de suiker, steranijs, kaneel, vanille, laurier en schil en sap van de citrusvruchten.
Draai het vuur laag als de suiker is opgelost en pocheer de peren erin; draai ze af en toe om.
Gaar circa 30 minuten; ze mogen niet papperig worden.
Neem de peren uit het vocht – niet aan het steeltje, anders breekt het af – en laat ze uitlekken.
Kook het vocht in tot siroop.
Schenk in vier borden een laagje siroop.
Rol de peren door het pistachekruim en zet ze in de borden.

Bron: Onno Kleyn

Terug