Gegrilde peer met geitenkaas en honing

Gegrilde peer met geitenkaas en honing
voor 2 personen

  • 2 peren, niet al te rijp
  • zachte geitenkaas (per persoon circa 1 eetl., op kamertemperatuur)
  • 1 eetl. honing
  • 2 eetl. olijfolie
  • maanzaad
  • vers geraspte nootmuskaat

De peren in ronde plakjes snijden.
Wat je overhoudt vanwege het klokhuis niet gebruiken, dat kun je vast opeten tijdens de bereiding.
Leg de plakjes in een ondiepe schaal.
Doe de honing en de olijfolie met een snuf nootmuskaat in een leeg en schoongemaakt jampotje.
Deksel erop en goed door elkaar schudden.
Voeg deze dressing bij de plakjes en meng.
Verwarm een grillplaat en gril de plakjes geitenkaas.
Bewaar de dressing.
Zorg ervoor dat de plakjes niet te lang worden verhit, maar er moeten wel mooie strepen van het roosteren zichtbaar zijn natuurlijk.
Leg op elk bord wat plakjes peer, een lepel van de geitenkaas en giet er de dressing overheen.
Strooi er wat maanzaad over.

Bron: Greendelicious, Natascha Boudewijn

Terug