Pavlova met mango-kiwisalade

  • 4 eiwitten
  • 300 g Griekse yoghurt (0% vet)
  • 250 g kristalsuiker
  • 200 g frambozen
  • 3 eetl. witte basterdsuiker
  • 1 rijpe mango
  • 2 kiwi's
  • 1 eetl. limoensap
  • 2 zakjes vanillesuiker

Verwarm de oven voor op 100 °C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken hierop een cirkel met een doorsnede van 22 cm.
Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom met de handmixer zo stijf dat er pieken ontstaan.
Voeg dan al kloppend beetje bij beetje de poedersuiker toe en blijf kloppen tot het eiwitmengsel stevig en taai wordt en gaat glanzen.
Schep het eiwit in de cirkel op het bakpapier en maak in het midden een holte.
Laat het eiwitschuim in de oven in anderhalf uur drogen, zet de ovendeur op een kier, zodat het vocht kan ontsnappen.
Laat de pavlova (schaal van meringue) daarna in de oven afkoelen met de deur helemaal open.
Wrijf de frambozen door een zeef en los de basterdsuiker al roerende op in de frambozenpuree.
Schil de mango en de kiwi's en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Schep de mango, kiwi en limoensap in een schaal door elkaar en laat de salade in de koelkast door en door koud worden.
Roer de vanillesuiker door de yoghurt.

Serveren
Zet de pavlova op een schaal en schep de yoghurt in de holte en verdeel de mango-kiwisalade erover.
Geef de frambozensaus erbij.

Opmerking
Dit is een populair feesttoetje in Australië. De kristalsuiker zorgt dat het eiwit tijdens het kloppen mooi stevig wordt en ook tijdens het drogen in de oven zijn structuur behoudt. Neem altijd verse eieren, waarvan de uiterste verkoopdatum nog ver in het verschiet ligt. Hoe verser de eieren, hoe steviger de meringue wordt.

Bron: NN

Terug