Panna cotta met yoghurt en citroen

panna_cotta_yoghurt (2K)

  • 25 cl koffieroom
  • 1,2 50 cl melk
  • 2 theel. gelatinepoeder
  • 2 eetl. water
  • 65 g poedersuiker, gezeefd
  • 1 theel. fijn geraspte citroenschil
  • 2 eetl. citroensap
  • 1,7 50 cl Griekse yoghurt, naturel
  • blauwe bessen, om erbij te serveren

Meng room en melk in een pannetje en zet dat 5 tot 6 minuten op laag tot matig vuur.
Roer de gelatine en het water door elkaar en laat het mengsel 5 minuten staan.
Zet het hete roommengsel van het vuur en roer er de poedersuiker door, tot die is opgelost.
Roer er het gelatinemengsel en citroenschil en citroensap door.
Klop er de yoghurt door.
Giet de panna cotta in 4 schaaltjes en zet ze 4 uur in de koelkast, of tot de panna cottastevig is.
Serveer de panna cotta met blauwe bessen.

Bron: Bert Allers
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug