Palacsinta Gundel módra

Gevulde pannenkoek volgens Gundel

deeg

  • 3 eieren
  • 250 g meel
  • 20 cl melk
  • ¼ l sodawater of Spa Rood + 1 theel. suiker
  • snufje zout
  • boter

Eieren, meel, melk, suiker en zout tot een glad beslag roeren en 2 uur laten rusten.
In een grote koekenpan wat boter verhitten.
Terwijl de boter smelt de Spa door het beslag roeren.
Een pollepel beslag in de pan scheppen en deze zo schudden dat het beslag over de hele bodem verdeeld wordt.
Wanneer de pannenkoek blaasjes krijgt, omdraaien en de andere kant bakken.
Warm houden op een omgekeerde soepbord in een oven van net onder de 100 °C.

walnootvulling

  • ⅛ room
  • 200 g walnoten
  • 50 g rozijnen
  • 120 g suiker
  • scheutje witte rum
  • geraspte schil van 1 sinaasappel

Eerst de sinaasappel opeten, want als je hem bewaart wordt ie kei en kei hard.
Alles behalve de room in de blender.
Room aan de kook brengen en de gemalen vulling toevoegen, 1 minuutje laten pruttelen.
Op elke pannenkoek wat vulling doen en dichtrollen of opvouwen.

chocolade-rumsaus

  • 2 grote repen pure chocolade
  • 20 cl melk
  • 3 eidooiers
  • 2 eetl. cacaopoeder
  • 1 eetl. gesmolten boter
  • 2 eetl. suiker
  • een scheut witte rum

Chocolade in warme melk laten smelten.
Pan van het vuur (of au bain- marie) en er de eidooiers en vervolgens cacao, boter, suiker en rum door roeren.
Het mengsel glad roeren en eventueel met wat melk verdunnen of met chocolade verdikken.
De saus over de pannenkoek gieten.

Terug