New York kokus cheesecake

New York kokus cheesecake

voor 12 stuks

  • 120 g boterkoekjes
  • 60 g boter
  • 50 g kokosvlokken
  • 700 g roomkaas
  • 200 g crème fraîche
  • 150 g poedersuiker
  • 3 eieren
  • 1 eetl. maïszetmeel
  • 1 eetl. kokosmeel
  • 50 g kokosmelk
  • 15 cl slagroom
  • 50 g kokosroom
  • 1 kokosnoot

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine.
Smelt de boter, meng met de koekjes en de kokosvlokken en verdeel over de bodem van een ingevette springvorm.
Druk de kruimels aan met de bodem van een drinkglas.
Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven op 180 °C (gas 2-3, heteluchtoven 170 °C) op het 2e rek vanaf de onderkant.
Laat de bodem in de vorm op een rooster afkoelen.
Wikkel vervolgens 2 vellen aluminiumfolie kruislings rond de buitenkant van de springvorm om deze af te sluiten.
Meng ondertussen voorzichtig de roomkaas met crème fraîche, poedersuiker, eieren, maïszetmeel kokosmeel en kokosmelkpoeder tot een glad mengsel.
Verdeel het mengsel in de vorm over de kruimelbodem tot een gladde massa.
Zet de sappan op het 2e rek van onderen in de hete oven.
Plaats de springvorm in de juspan.
Giet er voldoende kokend heet water in, zodat het blik 1-2 cm hoog in het water staat.
Bak de cake op 180 graden (gas 2-3, ventilatoroven niet aanbevolen) gedurende 40 minuten.
Verlaag de temperatuur tot 160 °C (gas 1-2, ventilatoroven niet aanbevolen) en bak nog eens 30 minuten.
Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen op een koelrek.
Klop de slagroom stijf en meng met de kokosroom.
Snijd het kokosvlees met een dunschiller in dunne schaafjes.
Haal de cake uit de vorm en leg hem op een taartplaat.
Besmeer met de kokosroom en strooi er kokosschaafsel over.
Snijd in 12 stukken en serveer.

Alleen ervaren mensen zouden een kokosnoot met een hakmes moeten openen, zoals wij deden.
Als alternatief kan de kokosnootschil gemakkelijk worden opengezaagd.
En vers kokosvlees is ook verkrijgbaar in de supermarkt, al versnipperd.

Bron: essen & trinken

Terug