Ingrediƫnten voor ca. 20 - 30 personen, bereidingstijd ca. 1 uur
|
|
De chocola in stukken breken, en au-bain-marie smelten met de espresso en de brandy.
De eieren splitsen, en de eierdooiers au bain-marie verwarmen met de suiker, licht schuimig roeren.
Eiermassa en chocolade enigszins af laten koelen en mengen, goed roeren tot geheel effen.
Verder af laten koelen, evtl in bak koud water zetten.
Pas als op kamertemperatuur gekomen, boter in vlokjes inroeren tot geheel opgenomen.
Slagroom stijf kloppen, en voorzichtig onder de chocolademassa roeren.
Eiwit zo stijf mogelijk kloppen, en de chocolademassa inroeren - voorzichtig.
In koelkast laten opstijven (idealiter 24 uur, maar absoluut minimum 7 - 8 uur).
Let op - voordat de mousse de koelkast ingaat denk je misschien dat hij mislukt is.....te zoet, te slap,
lijkt nergens op.
Na het opstijven blijkt het een extreem volle, niet echt zoete klassieke mousse te zijn.
Dit recept voor 20 - 30 personen is natuurlijk erg veel.
Ik heb een aantal keren ca. ⅓e gemaakt voor 8 personen.
Minder dan die hoeveelheid wordt lastig.
Stefan