Maple fudge 'Denise Rivard'

  • ¼ l maple syrup
  • ¼ l slagroom
  • 200 g gepelde wal- of pecannoten, lichtgeroosterd
  • 1 eetl. boter

Zet een kom of maatbeker van 2 liter een nacht in de koelkast.
Breng in een pan de maplesyroop op 110 °C.
Voeg de slagroom toe en breng de temperatuur op 120 °C.
Blijf roeren en let op dat het mengsel niet overkookt.
Neem de pan van het vuur en voeg boter en noten toe, roer ze goed door, doe het mengsel over in de gekoelde kom en zet deze in koud water, roer met een houten lepel tot de karamel z'n glans verliest, giet het in een ingevette vorm van 20 x 20 cm, laat afkoelen en in de koelkast door en door koud worden.
Verwijder de vorm en snijd de karamel in blokjes van ca. 2 x 2 cm of zo groot als gewenst.
Bewaar de karamels in de koelkast, vacumeer ze of vries ze in.

Vertaling en bewerking:: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug