Mangosalade met gebrande amandelen, roomijs en chocolade-notensaus

mangosalade (5K)

  • 2 verse, rijpe mangos
  • sap van 1 limoen
  • 100 g amandelschaafsel
  • 2 theel. basterdsuiker
  • 8 bolletjes vanille roomijs
    • voor de saus
  • 2 repen hazelnoot chocolade
  • ½ beker slagroom

Maak eerst de saus door de room aan de kook te brengen en hierin de hazelnootrepen te smelten.
Houd deze warm tot gebruik.
Schil nu de mangos, verwijder de pit en snijd in blokjes.
Besprenkel de mangoblokjes met limoensap.
Nu in een pan met dikke bodem de suiker licht laten karamelliseren, het amandelschaafsel toevoegen en lichtbruin laten kleuren.
Het mengsel vervolgens uitgieten op vetvrij papier en laten afkoelen.
Dan licht breken.
De mangoblokjes over de borden verdelen en het vanille ijs erbij scheppen.
Met de saus overgieten en bestrooien met het gebrand amandelschaafsel.
Direct serveren.

Wijnadvies
Zoete, rode dessertwijn of sherry Pedro Ximenez

Succestip
Gebruik in plaats van mango bijvoorbeeld verse perzik of meloen.

Bron: Spar Succes recepten

Terug