Granita van mango, gember en amandelkrokantje

Granita van mango, gember en amandelkrokantje

  • 2 mango's (geschild, in blokjes, rijp)
  • 2 eetl. suiker
  • 1 verse gember (geschild, gehakt, ca. 1 cm)
  • 1 sinaasappel (sap)
  • 1 limoen (sap)
    • voor de wafeltjes
  • 25 g boter (op kamertemperatuur)
  • 75 g suiker
  • 1 eetl. sinaasappelsap (vers geperst)
  • 40 g bloem
  • 25 g amandelschaafsel of
  • 25 g ongezouten pinda’s

Maal het mangovruchtvlees met de suiker, gember en citrussap tot een moes in de keukenmachine.
Doe het mengsel in een afsluitbare diepvriesbak en zet het een half uur in de diepvries.
Roer de moes dan met een vork los en zet weer terug in de vriezer.
Herhaal dit net zo lang tot de moes bevroren is en in losse vlokjes blijft liggen.
Laat de ‘ijskruimels’ afgesloten in de vriezer staan tot gebruik.
Klop intussen de boter met suiker, sinaasappelsap en een snufje zout smeuïg.
Voeg de bloem toe en klop tot een zacht deeg.
Roer nu met de hand de amandelen erdoor en zet het deeg afgedekt een half uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Verdeel het deeg in 8 balletjes.
Druk ze wat platter en leg ze op het bakpapier met genoeg tussenruimte (het deeg zal uitlopen tijdens het bakken).
Bak de koekjes in het midden van de oven in circa 10 minuten goudbruin.
Laat ze afkoelen en knapperig worden.
Schep de granita in glazen en steek er de koekjes in.

Wijnadvies
Castillo de las Almenas Moscatel

Bron: Boodschappen

Terug