Limoncello panna cotta

 Limoncello panna cotta

  • 2½ vellen witte gelatine
  • 1 à 2 biologische citroenen
  • 40 cl slagroom
  • 50 g suiker
  • 6 eetl. limoncello
    • voor de fruitsalade
  • 2 handenvol aardbeien en 1 abrikoos of ander fruit
  • 2 eetl. citroensap van de panna cotta
  • 3 eetl. sinaasappelsap
  • 15 g poedersuiker
  • 2 theel. zachte acaciahoning

Week de gelatine in koud water.
Schil een dun laagje schil van de helft van een citroen.
Pers in totaal 6 eetlepels citroensap uit.
Breng de room met de suiker en citroenschil in een steelpan aan de kook en laat 10 minuten onafgedekt op een matig vuur sudderen.
Giet de room door een zeef.
Knijp de gelatine uit, los op in de hete room en roer vervolgens de limoncello en het citroensap erdoor.
Roer er 2 eetlepels citroensap door, gebruik de rest van het citroensap voor de fruitsalade.
Giet de panna cotta in 4 glazen of kommen.
Dek af met vershoudfolie en laat een nacht afkoelen (in de koelkast).
Snijd voor de fruitsalade de abrikozen en aardbeien in kleine blokjes.
Meng het citroensap, sinaasappelsap, poedersuiker en honing, meng met het fruit en zet het 1 uur in de koelkast.
Leg de fruitmix op de panna cotta voor het serveren.

Bron: kraut &rüben

Terug