voor 6 personen
|
|
Week de blaadjes gelatine 15 minuten in koud water.
Was de citroen en rasp de schil eraf.
Doe de dadels, amandelen, havermout, citroenrasp en citroensap in een keukenmachine en maal het fijn.
Vet de springvorm in, bedek de bodem met bakpapier en maak van het dadel-amandelmengsel een bodem.
Doe de blaadjes gelatine zonder ze uit te knijpen in een pan en verwarm ze zodat ze helemaal oplossen (niet laten koken).
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukken.
Houd ongeveer 50 g achter ter decoratie en pureer rest van de mango met een keukenmachine.
Bij gebruik gelatine
Meng de mangopuree door de kwark.
Voeg de gelatine toe aan het kwarkmengsel en meng goed.
Bij gebruik agar agar
Verwarm de mangopuree met het agarpoeder 5 minuten en laat afkoelen.
Meng de kwark door de de mangopuree.
Giet het kwarkmengsel in de springvorm, dek hem af en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Versier de taart met de stukjes mango.