voor 6 porties
|
|
Meng de verse espresso, cognac en amaretto door elkaar.
Zet dit mengsel aan de kant en laat het afkoelen
Maal 40 gram mokkaboontjes fijn in een keukenmachine en zet apart
Klop eerst de suiker, ricotta en mascarpone door elkaar totdat ze goed zijn gemixt en een luchtige mengsel vormen.
Roer hierna de kwark en vanillevla door het mengsel
Doe 100 gram kruidnoten door het espresso, cognac en amaretto mengsel.
Laat de kruidnoten 2 minuten in het mengsel weken om de smaken goed op te zuigen.
Roer elke 30 seconden voorzichtig zodat alle kruidnoten helemaal doorweekt raken
Haal de kruidnoten voorzichtig met een lepel uit het mengsel en verdeel ze over 6 glazen
Schep wat van het mascarpone mengsel in de glaasjes bovenop de kruidnoten en strijk het met de achterkant van een lepel glad.
Zorg dat er een dikke laag bovenop de kruidnoten ligt
Herhaal dit totdat je meerdere lagen krijgt
Bestrooi de glazen vervolgens met de gemalen mokkaboontjes er garneer met de overgebleven boontjes
Variƫren en serveren
Probeer als variatie op amaretto ook eens een eigen gemaakte speculaaslikeur.
Dit recept kun je ook met pepernoten (van die brokken), bitterkoekjes en speculaas maken. Variƫren maar! De kruidnoten tiramisu is ook heerlijk als dessert bij jouw after dinner momentje. Probeer het eens met een Espresso Martini of Irish coffee.