Bretonse boterkoek voor 6 personen
Een beproefd recept uit een oud Frans kookboek
|
|
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Los de gist op in het water met een kleine theelepel suiker, voeg de bloem toe en kneed er een glad deeg
van.
Laat het een uur afgedekt met een vochtige doek op een warme plaats staan.
Bestuif het werkvlak met wat bloem en rol het deeg daarop uit tot een ronde lap.
Verdeel een portie boterblokjes over de lap en strooi er suiker over, vouw de lap in vieren.
Herhaal dit nog vier keer.
Vet een boterkoekvorm in en leg het deeg hierin, druk of rol het gelijkmatig uit en bestrijk het met
eidooier.
Bak de boterkoek in 30 minuten goudbruin en gaar.
Oventijden en temperaturen verschillen per oven, noteer bij het gewenste resultaat de eigen gegevens bij het
recept.
Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©