Koffiepudding met karamelsaus

  • 40 cl halfvolle melk
  • 40 g maizena (5 eetl.)
  • 45 g suiker (3 eetl.)
  • 20 cl sterke koffie
  • 4 blokjes fudge, zachte karamel
  • evt. 1 wit schuimkoekje, beetje geschaafde chocolade
  • 4 kopjes of puddingvormpjes

Meng met een paar lepels van de melk de maizena aan tot een glad papje.
Breng de rest van de melk aan de kook.
Giet er al roerend het maizenapapje bij met de suiker en breng dit aan de kook.
Laat het een paar tellen koken.
Roer er 10 cl van de koffie door.
Spoel de puddingvormpjes om met koud water en schenk de hete pudding er in.
Laat de pudding op een koude plek afkoelen en stijf worden.
Verwarm de rest van de koffie en smelt de blokjes fudge er in.
Stort de puddinkjes op borden en schenk de saus er warm of koud over.
Garneer met wat van de kruimels van het schuimkoekje en schaaf er eventueel wat pure chocolade over.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht gevulde vleesrolletjes met sjalotjes, rode kool met cranberries en aardappelkoekjes.

Bron: Voedingscentrum

Terug