Kiwi met gembersiroop

voor 2 personen

  • stukje gemberwortel
  • ½ limoen
  • 2 eetl. suiker
  • 3 kiwi's
  • 1 bolletje gember op siroop

Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
Was de limoen en snijd een stukje van de buitenkant van de schil.
Pers de halve limoen uit.
Breng het limoensap met de geraspte gemberwortel, 2 eetlepels water en de suiker aan de kook.
Laat dit even op hoog vuur bruisen.
Laat de siroop afkoelen.
Snijd het stukje limoenschil in reepjes.
Schil de kiwi's en snijd ze in plakken.
Halveer de plakken.
Snijd het bolletje gember klein.
Verdeel de kiwi en de gember over 2 schaaltjes en druppel de gembersiroop er over.
Garneer met een limoenschilletje.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht Chinese soep met tofu.

Bron: Voedingscentrum

Terug