Kersencompote - I

voor 2 personen

  • 250 g kersen
  • 10 cl rode wijn
  • ½ kaneelstokje
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1½ eetl. suiker
  • 1 theel. aardappelmeel
  • 2 eetl. yoghurt

Was de kersen, halveer ze en ontpit ze.
Breng de wijn met het kaneelstokje, de vanillesuiker en 1 eetlepel suiker tegen de kook aan.
Voeg de kersen toe en laat ze 5 minuten meetrekken.
Bind het vocht met wat aangemengd aardappelmeel.
Verwijder het kaneelstokje en laat de kersen afkoelen.
Schep de yoghurt over de kersen.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht Hollandse nieuwe met aardappelsalade.

Bron: Voedingscentrum


Kersencompote - II

Kersencompote

  • 250 g kersen
  • 1 perssinaasappel
  • ½ kaneelstokje
 
  • 1 theel. aardappelmeel
  • 4 eetl. halfvolle yoghurt

Was de kersen, halveer ze en ontpit ze.
Pers de sinaasappel uit.
Breng het sap met het kaneelstokje tegen de kook aan.
Voeg de kersen toe en laat ze 5 minuten meetrekken.
Bind het vocht met het aangemengde aardappelmeel.
Verwijder het kaneelstokje en laat de kersen afkoelen.
Verdeel de compote over 2 coupes en schep de yoghurt erop.

Kersen over?

Bron: Voedingscentrum

Terug