Kersenclafoutis

Kersenclafoutis

voor 6 personen

  • 2 eieren
  • 1 eierdooier
  • 125 g kristalsuiker
  • 75 g boter
  • 75 g patisseriebloem
  • 60 g amandelpoeder
  • 60 g hazelnotenpoeder
  • 5 cl melk
  • 5 cl room
  • 3 druppels vanille-essence
  • 400 g kersen
  • extra suiker, om te bestrooien

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Ontpit de kersen
Smelt de boter op een zacht vuurtje.
Klop de eieren en de dooier samen met de kristalsuiker 10 minuten tot een wit schuimig mengsel.
Voeg er de bloem, amandelpoeder, hazelnotenpoeder en de gesmolten boter bij en blijf luchtig kloppen.
Voeg als laatste de melk en room toe en de druppels vanille-essence.
Giet het mengsel in een ingevette ovenschotel.
Duw er de kersen een beetje in.
Bak de clafoutis gedurende 30 minuten in de goed voorverwarmde oven.
Laat even afkoelen en strooi er dan wat suiker over.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug