Kersencake in een glas

Kersencake in een glas

voor 5 bekers à 50 cl

  • 250 g zachte boter
  • 200 g suiker
  • 5 eieren
  • 350 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 20 cl melk
  • 150 g gehakte walnoten
  • ½ flesje bittere amandelaroma
  • 40 stukjes gekonfijte zure kersen
  • een beetje zachte boter voor het glas

Maak een romig beslag van alle ingrediënten, van boter tot melk, en meng er dan de walnoten en het bittere amandelaroma door.
Laat intussen de zure kersent uitlekken in een zeef.
Vul vervolgens het beslag in de ingevette glaasjes tot net halverwege en verdeel de zure kersen één voor één in het beslag.
Strijk de bovenkant van het beslag glad en zorg ervoor dat de rand van het glas vetvrij is.
Zet de potten in de op 175 °C voorverwarmde oven (op het rooster) en laat ze 40 minuten bakken.

Bakken in het glas
Vul de glaasjes maar tot de helft, want het deeg zal tijdens het bakken rijzen.
Zet de glaasjes in de voorverwarmde oven op het rek - zonder deksel.
Sluit de glaasjes onmiddellijk na het bakken.
Dit zal de cake conserveren.
Houdbaarheid: ca. 8 weken
Bewaring: op een koele plaats

Bron: kraut &rüben

Terug