voor 12 personen
|
|
Klop in een kom met een garde het bakmeel met de karnemelk, eieren en vanillesuiker tot een dik
beslag.
Schenk het beslag in een schenkkan en zet deze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Pel de mandarijnen en verwijder de vliesjes rond de partjes.
Meng in een schaal de peer met de appel, mandarijn, vijgen, pecannoten, citroensap en honing.
Zet de schaal tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Verhit in een pannetje een beetje olie en schenk er een beetje van het beslag in.
Bak het pannenkoekje tot de bovenkant droog is.
Keer het pannenkoekje om en bak de onderkant goudbruin.
Bereiding roomijs:
Klop de eierdooiers met de suiker en vanillesuiker tot een luchtig en schuimig mengsel.
Voeg al roerende de melk toe.
Klop de slagroom bijna stijf.
Voeg de slagroom bij de andere ingrediënten.
Zorg ervoor dat het geheel goed gemengd is.
Schakel de ijsmachine in en giet het mengsel in de koelkom.
Bron: Bert Allers
Gepubliceerd door: Kook Jij