|
|
Schil 4 kaki's en snijd het vruchtvlees in stukken.
(Kleine harde stukjes van de bovenkant verwijderen).
Pureer de kaki's met de staafmixer.
Roer ⅔ van de kakipuree met de honing door de yoghurt.
Laat het yoghurtmengsel met plastic afgedekt in de diepvries in 2 - 3 uur bevriezen.
Bewaar de rest van de kakipuree in de koelkast tot gebruik.
Rooster de pistachenoten 2 minuten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
Schil de over gebleven kaki en snijd hem in mooie plakken.
Pureer het kaki-yoghurtmengsel kort met de staafmixer of roer het goed door met een vork.
Schenk de gepureerde kaki in 4 dessretschaaltjes.
Schep het ijs erop en leg er een paar plakjes kaki naast.
Bestrooi met de geroosterde pistachenoten.
Bron: Marijke Geurts
Gepubliceerd door: Kook Jij